Åvallen
6 augusti 2023
15:00

Referat: Nyhammars IF U - Gustafs GoIF

Eftersom vi de tre senaste mötena släppt 20 mål mot Nyhammar så var vi noga med att vara på hugget från start. Redan i andra minuten kom Vincent loss på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Lenne som bredsida in 0-1. Minuten efter hade hemmalaget ett anfall som Waller i målet räddade till en hörna som blev resultatlös. Anfallen svänger åt båda håll och strax efter skjuter Vincent i burgaveln tätt utanför stolpen. Vi skapar fler lägen och har press men i en snabb omställning lyckas Nyhammar kvittera i minut 15 efter en sneträff som med knapp styrfart går stolpe in.
Spelet står och väger och när vi skjuter stolpe ut gör Nyhammar 2-1 i anfallet efter då matchuret står på. Vi skapar ytterligare lägen men utan mål under resten av halvleken. Det sista som händer i halvleken är en hemmahörna som Waller räddar. Efter räddningen ligger en hemmaspelare skrikande kvar och domaren pekar på straffpunkten. Straffen sitter och vi går till halvtidsvila med 3-1.
Andra halvlek rullar igång och liksom i första skapas lägen åt båda håll. Vi missar och Nyhammar gör mål. 4-1 och 5-1 i 63:e och 66:e minuten. Efter de två målen drar hemmalaget ner på tempot och vi tar över spelet periodvis. Det dröjer till 77:e minuten innan vi äntligen fick in bollen. Elias springer på vänsterkanten och skär in mot straffområdet, han skjuter i steget och 5-2 sitter otagbart i nätet. Målet ger oss energi och vi fortsätter pressa på. I 85:e minuten fälla William i straffområdet. Sebbe får lägga straffen som räddas. På returen ska Sebbe precis rulla in bollen när han får en motståndare brutalt i ryggen och en ny straff döms. Lenne kliver fram och sätter den säkert. Närmare än 5-3 kommer vi inte denna dagen och Nyhammarsspöket lever.